Защо "Движение България на гражданите” поиска коалиция срещу ГЕРБ?

"За съжаление, в РБ се появи ясна разделителна линия. Имаме драматично разминаване", заяви за "Здравей, България" Найден Зеленогорски от ръководството на "Движение България на гражданите".  Има разделение поравно в Реформаторския блок за това каква логика ще следваме. Ако част от колегите в РБ са за по-меко отношение, макар да имаме общо решение за опозиция, ние от ДБГ смятаме, че дойде моментът, в който трябва да се върви към предсрочни избори", посочи той. 

БЗНС напуска Реформаторския блок

По-рано Движението заплаши, че ще напусне Реформаторския блок, ако не бъде поискана незабавна оставка на премиера Бойко Борисов. От партията искат нови избори и анти ГЕРБ коалиция.

БЗНС ще иска предсрочни избори през пролетта

Според него предишният кабинет няма нищо общо с настоящия: "Сегашното така наречено дясно-патриотично правителство се превръща в национал-популистически усилия".  

"В този парламент няма никакъв политически дебат.Това, което успяхме да прокараме в миналия парламент, беше спряно. Нека ви подсетя за машинното гласуване, за електронно-дистанционно гласуване, всички наши усилия за превъоръжаване на армията, стартиране на реформи в образование и здравеопазване - на всичко това беше казано "стоп!", посочи той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес