Започва подводно издирване на аржентинеца

Разследващи, търсещи изчезналия самолет с Емилиано Сала, споделиха, че започва подводно издирване на аржентинеца, след като са били открити две възглавници от седалки на френското крайбрежие, които вероятно са били от самолета. 28-годишният аржентински нападател пътува от западния френски град Нант заедно с пилота Дейвид Иботсън към Великобритания, където щеше да пристигне при новия си клуб Кардиф, когато самолетът им изчезна от радарите над Ламанша.

Би Би Си публикува чат на Сала с играч на Кардиф за фаталния полет

Разследващото звено на британските въздушни произшествия заяви, че част от възглавница от седалка е била открита на плаж край Суртанвил на северното френско крайбрежие. Второ парче от възглавницата е било намерено малко по-късно същия ден. "Според предварителни изследвания, възглавниците от седалките вероятно принадлежат на изчезналия самолет", заявиха в свое изявление от разследващото звено.

Три клуба в спор за пари след изчезването на Емилиано Сала

Предстои да започне подводно издирване за самолетни останки. Поради метеорологичните условия, търсенето ще стартира в края на седмицата и ще продължи общо три дни. "На база полета на самолета и последната информация относно местоположението му, идентифицирахме приоритетен район на издирване от около четири квадратни морски мили", казаха още разследващите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.