Не пропускайте историята в предаването тази събота от 18.00 ч. по NOVA

Тази събота, 9 февруари, в "Ничия земя" Даниела Тренчева е в село Чепинци в Родопите, където битката с планината, с животните в гората, със стихиите и със студа е наистина ожесточена, за да ни срещне с дядо Юсеин, който цял живот строи под земята и над земята. Бил и миньор, и строител. Та именно той къде от неволя, къде за доброто на селяните наскоро сам завърши моста над реката. С двете си ръце търкалял камъни, бордюри и други материали, близо 200 тона, та да съедини двете части на селото и да направи подпорна стена, за да не залива реката къщите.

"До моста си оставя изградената беседка - за почивка. Защото, както казва Юсеин - трябва да се спира, за да има време да се мисли. На моста, където бедността и богатството са братя, ще чуем и още уроци. Те не са свързани с инженерното строителство или архитектурно проектиране, а с по-простички, но важни истини. Като например за това как се спи спокойно, как се управлява честно и как се изкарват пари за кола.

Мостът му издържа тонове и ще държи още години. Дано и с него е така, та да дава съвети. Халал са му съветите, без връщане, както сам обяснява. Така че ако ги поискате - вземете. Ако не – здраве! И по здрави мостове да стъпвате!" - коментират от екипа.