Дали Евровизия трябва да се закрие, коментират певицата Мартина Иванова и журналистът Калоян Константинов

"Евровизия става политическа сцена, а не музикална". Това заяви в предаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините" журналистът Калоян Константинов.

Той коментира и фактът, че Исландия изпраща на конкурса тази година групата "Хейтъри". "Аз я разбирам по-метаформично визията – културно и музикално, а не като тази група. При нея очевидно, че членовете й са леко сатирични. Ние показваме в голяма степен каква е културата в Европа в последно време – силно  политизирана, с различни идеологии, които се опитват да се наложат", заяви той. 

"Евровизия само по себе си означава, че освен музиката е важно и визуалния е изпълнение на дадения артист. Всяка една страна решава да представи своята песен, представяйки част от своята култура или може би нещо, което в момента е хитово за тяхната страна. Смятам, че наистина е важно как ще представим нашата песен –дали ние или която и да е друга страна", пък коментира певицата Мартина Иванова.

Тя смята, че България е получила само позитиви от участието си в конкурса през последните години. "В последните години България има само плюсове от участието си в този конкурс. В последните години европейската публика разбра за България и то по един доста достоен начин. Това е доста градивно за нас", обясни тя.

"В България все повече хора се опитват да правят неща – интересни и различни", заключи певицата.

Още по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.