Това заяви министърът на туризма в пост във Facebook

"Във връзка с нови опити за неправомерно замесване на името ми, този път с обвинение, че не съм декларирала имот в град София, мога да заявя: имотът е закупен в края на изминалата 2018 г., предстои да бъде деклариран в ежегодната декларация за имущество и интереси по чл. 35, ал. 1, т. 2 от Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която се подава за предходна календарна година. Това задължение следва да изпълня в срок до 15 май 2019 г., съгласно чл. 38, ал. 1, т. 2 от същия закон". Това написа министърът на туризма Николина Ангелкова в профила си във Facebook. Коментарът й дойде по повод намек на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че тя притежава имот, който не е вписан в данъчната й декларация.

НФСБ сезира главния прокурор за имуществото на министър Ангелкова

"Става въпрос за покупка само на парцел урегулиран поземлен имот (дворно място от 1253 кв. м.), находящ се във в.з. Киноцентъра 1 ч. Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход", допълва Ангелкова.

Тя уверява, че сделката е сключена на пазарна цена, което можело да се провери. "Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени", категорична е Ангелкова. И завършва: "Заявявам, че за всяка една сделка преди нейното сключване съм възлагала извършването на пазарна оценка на имота от лицензиран оценител, вписан в публичния регистър на Камарата на независимите оценители. Видно е, че цената на покупко-продажбата отговоря на действителната пазарна цена към момента на извършване на сделката и съобразно индивидуалните характеристики на конкретния имот".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.