Това съобщи в Кюстендил министър Петя Аврамова

Следващата седмица започват дейности по трайното укрепване на срутището по пътя за Рилския манастир. Това заяви в Кюстендил министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, цитирана БТА.

Срутище затвори пътя към Рилския манастир (СНИМКИ)

Тя уточни, че скатът ще бъде анкериран и замрежен, така, че да бъде трайно укрепен. "Ще наблюдаваме след неговото укрепване дали има други движения и дейности. Имаме готовност и с проект за трайно укрепване чрез подпорни стени. Сами разбирате, че ако се наложи допълнително обрушване на ската, това ще затрудни движението, но е наложително да бъдат започнати такива дейности", каза Аврамова и уточни, че по време на ремонта ще има регулиране на движението и светофарни уредби, но това няма да пречи на движението към манастира. 

Започва укрепването на свлачището по пътя към Рилския манастир (СНИМКИ)

Относно проверките във връзка с „Апартаментгейт”, Аврамова каза, че те се извършват от контрола на Софийска община, защото не са към Дирекцията за Национален строителен контрол, на която принципал е министерството. "Ако има нещо, което касае дирекцията, тя незабавно се включва, както и в случая с "Артекс", коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.