Задържани са жена на 50 години и 17-годишният й син

Повдигнаха обвинение на собствениците на ротвайлерите, които нахапаха три деца и дядо им в Железница. Задържани са жена на 50 години и 17-годишният й син. Тя остава в ареста за 72 часа, а младежът ще е у дома под надзора на детска педагогическа стая. Нахапаните деца остават в „Пирогов”, в стабилно състояние.

3 деца и възрастен мъж са нахапани от кучета край село Железница

Децата живеят в чужбина и дошли у нас на гости на дядо им Сашо.

„Аз съм добре, доколкото може да се каже. Но на децата - най-скъпото нещо на света това, да се случи … ”, сподели дядото на нахапаните деца.

А случката можело да е фатална. Ако на помощ не се била притекла млада жена, също на разходка.

„Забелязах, че едното дете лежи на земята, а единият ротвайлер го хапе в областта на главата. Едното куче дърпаше едното дете, а другото куче другото. Децата взаимно си помагаха”, разказа тя. Не помогнал спрея за мечки, който имала, нито ножицата.

„Реших с колата да уплаша кучетата и това не помогна. Забелязах, че едното дете се откопчило от кучето и веднага го вкарах в колата. Кучетата се опитаха да се качат в нея”, каза още жената.

ОПАСНИ КУЧЕТА: Какви мерки трябва да се предприемат срещу безотговорните стопани?

Собствениците на кучета са семейство, което живее в кв. „Симеоново”, на 14 километра от село Железница, където кучетата се разхождали безпризорно.

„Имали са чипове, били са регистрирани в собственост на дамата и сина й”, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

„Няма данни как кучетата са стигнали до Железница. Има разпитан съсед, който казва, че предния ден кучетата са влезли в дома му и меко казано са нахапали негово куче”, каза районният прокурор на София Радослав Димов.

Доскоро семейството живеело в къща, на която има стикер зло куче. „Голямо напрежение, голям стрес. Децата бяха целите в лиги, нахапани в областта на главата, врата, колата миришеше на кръв. Беше нещо страшно, което аз и по филмите не съм гледала”, разказа една от очевидките.

За подобен вид престъпление законът предвижда до 3 години затвор.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.