Фамилията вече има дом, а децата ходят на училище

Неотдавна NOVA разказа за съдбата на Цветан, Борислава и децата им. Те бяха останали без дом,без работа и средства. Историята им трогна много хора, след като фотографът Красимира Василева публикува във Facebook снимки, показващи мизерията, в която пребивава семейството. На зова за помощ откликват доброволци, които помагат по различен начин за подобряване живота на фамилията.

Деца от столично училище събират продукти в помощ на възрастни хора

„Добрите феи ни протегнаха ръка. Вече си имаме дом, аз имам работа, а децата ми ходят на училище”, сподели Борислава в ефира на „Здравей, България”.

Семейството обаче все още има нужда от здравни консултации. Доброволците призовават и учители, които биха могли да отделят време, да помогнат на децата да наваксат с пропуснатия материал в училище за времето, в което не са влизали в класната стая.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

​Това е само една от добрите каузи в помощ на семейства в нужда, които в дните до Великден екипът на "Здравей, България" реши да подкрепи не само с думи. За тях ще разкаже Василена Гръбчева в поредица от репортажи.

Новите доброволци могат да се свържат със семейството чрез Павлин и Красимира –https://www.facebook.com/KrassimiraVassilevaPhotography

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.