Сред кандидатите за евродепутати е и режисьорът Андрей Слабаков

ВМРО-БНД регистрира листата си за европейските избори в ЦИК в събота. Документите за регистрация бяха внесени от лидера на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-председателя на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки и от ръководителя на предизборния щаб и народен представител Юлиан Ангелов, съобщава БТА.

Водач на листата от 17 кандидати е Ангел Джамбазки, съобщи Каракачанов. В нея са и актьорът и режисьор Андрей Слабаков, както и бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков. Слабаков и Шивиков са от гражданската квота в листата на ВМРО.

Социологически проучвания дават преднина на БСП пред ГЕРБ за евровота

Каракачанов заяви, че политическата формация е предложила на избирателите листа от "хора, които са доказали, че са способни да защитават българския национален интерес".

"Листата ни представлява обединението на националната ни идея. Отиваме на тези избори с твърдата задача да продължим дейността си, както досега. Уверени сме в добрия резултат - два мандата, което е осъществимо към този момент", коментира Ангел Джамбазки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.