Това обявиха пред NOVA от Строителния контрол в Столичната община

Терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е узаконена още преди години от районната администрация. Това обявиха пред NOVA от Строителния контрол в Столичната община.

Проверката показва, че са на лице строителни книжа както за терасата, така и за изградените конструкции, но не са открити такива за самия покрив. Това обаче не е основание за събаренето на постройката обясни арх. Влади Калинов и на практика актът за премахването им, издаден от район "Слатина", не бил основателен. 

Шефът на КПКОНПИ трябва да премахне навесите на терасата си до 3 месеца

Пред NOVA кметът на района заяви, че категорично стои зад издадения акт за събаряне на навесите с барбекю на антикорупционния шеф.

 “Безспорно е установено, че това строителство, което се е извършило върху терасата е преди въвеждането в  експлоатация. Една и съща администрация издава два акта, които са тотално противоречащи си. Единият акт обаче, изрично пише, че цялаат сграда е изградена и отговаря на всички строителни книжа. Не са открити книжа само за покрива. За терсата - има. Покривът няма как да го отстраним”, обясни архитект Влади Калинов от дирекция “Общински строителен контрол”.

Шефът на КПКОНПИ трябва да премахне навеси от терасата на апартамента си

Общински оглед на терасата на шефа на антикорупционната комисия

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.