Той допълни, че е направил това в момент на афект.

"Това беше моята гражданска позиция. Аз твърдо исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало българско общество". Това заяви в предаването "Здравей, България" Александър Рогачев - мъжът, който изкърти "перките" на столичната улица "Граф Игнатиев". 

Ново посегателство: Ядосан мъж откърти "перките" на "Граф Игнатиев"

Той допълни, че е направил това в момент на афект. "Видях, че жена ми лежи, потънала в кръв. Брадичката й беше разцепена. Имаше рани по ръцете и колената й. Внесох я на ръце в магазина. Помолих комшията за един „кози крак”, защото тези неща са трудни за пренасяне и ги избутах на трамвайната линия абсолютно умишлено", обясни Рогачев, който стопанисва търговски обекти в района.

Повдигнаха обвинения на мъжа, който откърти ограничителите по ул. "Граф Игнатиев"

По думите му действията са предизвикали разнопосочни реакции. "Половината хора ми ръкопляскаха, а другата половина ме обвиняваха във всички земни грехове. Разбирам, че може би съм постъпил неправилно", обясни мъжът. 

Припомняме, че той беше задържан за 24 часа. А Експертният съвет към главния архитект взе решение да демонтира „перките”. Те ще бъдат сменени с т.нар. боларди.

Как могат да бъдат спрени нарушителите по "Граф Игнатиев"?

Целия разказ на мъжа гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.