По случая има задържани двама души за 24 часа

С 14 шева на главата и разкъсана рана на корема приключва спор между Людмил Зарев от Петърч и негови съседи. До напрежението се стига след спор на детска площадка между съпругата на пострадалия Людмил и нейни съседки от селото.

„Вътре имаше куче, което беше с ромите. Тръгна да хапе голямото ми дете по крака и аз го хванах и го изгоних. Оттам жените се събраха. Започнаха да ме кълнат, да ме плюят. Имаше и заплахи”, каза Кристина Николова, съпруга на пострадалия

Кристина подава сигнал в полицията, но два дни по-късно заплахите продължават. „След два дни пък мъж от ромски произход се опита да ни прегази с колата си. Докато се качвахме в колата, той ни видя, натисна газта и се засили към нас. Беше напълно умишлено. Аз си мисля, че  това е с цел отмъщение. Никога не съм имала проблем с тези хора, не ги познавам”, разказа още Николова.

Три години условно за мъж, пребил сестра си до смърт

Следва втори  сигнал до телефон 112. До края на септември, когато мъжът на Кристина е нападнат с лопата от братята Васил и Борис, близо до бензиностанция в Петърч. „Единият излезе на улицата с една пушка. Насочи пушката срещу нас и каза, че и двамата ще ни избие. Последва удар в тила ми. При втория удар беше решил да ме свали на земята. И всичко това става пред полицаите”, каза Людмил Зарев.

Нападателите отричат да са удряли мъжа с лопата. Казват, че тях са ги били. „Те се опитаха да влязат вътре, да нахлуят, хвърляха камъни. Никой не го е удрял с лопата. Брат ми го удари с вилата в главата”, каза Васил Борисов.

„Искаше да прескочи оградата и да ни убие в двора. С тази лопата просто удрях по оградата да го уплаша”, коментира другият задържан Борис Томов.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата братя за задържани за 24 часа. От дома им са иззети боксове и брадви.

Пребиха готвач в хотел, шефът му получи инфаркт

„Задържаха ни за 24 часа. Това е неправомерно, защото брат ми е с диабет, аз съм с кръвно. Лежал съм в затвора две години за дребно хулиганство”, каза още Борис Томов.

След инцидента пред къщата на двамата братя е имало жандармерия. Вечер в района патрулира полиция. Людмил и Кристина обаче продължават да се страхуват. „Не се разхождам вече сама из селото. Площадката не я припарваме”, каза Кристина Николова.

„Отивам да пазарувам и ромът ми показва как ще ми отреже главата”, коментира Людмил Зарев.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.