Депутатите решиха главният прокурор Сотир Цацаров да бъде изслушан в Народното събрание по казуса

СЕМ определи протеста в подкрепа на директора на БНР като „натиск”. А депутатите решиха да поканят на изслушване по казуса главния прокурор Сотир Цацаров. Той трябва да даде информация докъде е стигнало разследването за спрения ефир на „Хоризонт” и дали върху журналистите е бил оказван натиск.

„Тази комисия, доколкото ѝ е по силите, ще даде малко повече яснота за това, което се случва в БНР. Надявам се да не създадем свръхочаквания за това, че можем да издадем някаква присъда или, че можем да разследваме нещо. Бихме могли да дадем повече видимост на процесите в БНР”, каза Тома Биков.

НАПРЕЖЕНИЕ В БНР: Спор за неизлъчен репортаж прераства във физически сблъсък

Комисията ще заседава отново следващата седмица. Междувременно пред СЕМ се събраха на протест служители на радиото. Те защитиха директора Светослав Костов и призоваха медийния регулатор да не бърза с освобождаването му.

„Той заслужава да му се даде този шанс, който му се даде с избирането на генерален директор”, посочи Иван Парашкевов, служител в БНР.

Протестиращите бяха поканени на среща в СЕМ.

„Кой и как доказа, че това, което е извършено в БНР, не е саботаж. Нашите опасения са, че това е саботаж, чиято единствена цел е да бъде злепоставено БНР като институция, да бъде злепоставено ръководството, което не е удобно незнайно на кого”, коментира Дарина Григорова.

СЕМ глобява БНР с 27 000 лева

 „Това е натиск, когато пред сградата на СЕМ се провежда хепънинг, който е в подкрепа на генералния директор”, посочи председателят на регулатора София Владимирова.

„Една и съща групичка от „Хоризонт”, която се оказва, че е много добре платена, в сравнение с другите отдели в радиото. Искаме всичко да бъде разкрито”, допълни Първолета Спасова.

Съдбата на генералния директор трябва да стане ясна следващата седмица.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.