Това е история не от филмите, а от живота

Любител на екстремните спортове и републикански шампион по уиндсърфинг! Когато не е на училище, Стефани обича да кара лонгборд. Помага и на тези, които не могат да се докоснат до адреналина.

Това е история не от филмите, а от живота. Големите малки герои са деца и те помагат на други деца.

Стефани е на 16, а Радо е на 8 години. Толкова са бързи, че трудно можеш да ги настигнеш.

Вятърът, вълните и дъските са трите неща, които правят Стефани истински щастлива.

„От водата до планината всичко съм опитвала, уиндсърфът ми е от главните спортове, Карам лонгборд, катеря се, карам ски и сноуборд през зимата. Когато те захлупва вълната, когато си под нея, когато те преобръща като в пералня, емоциите са неописуеми. Ако свободата да се движиш е даденост за едни, за други тя е изпитание”, разказва Стефани.

Независимо, че мускулите на Радо са слаби и крехки, умът и духът му са непобедими.

„Тази количка е скутер, тя може да се сгъне”, разказва Радо.

„Тя му помага да се движи свободно навсякъде, тъй като той не може да се изправи и самостоятелно да ходи”, разказва Ралица – майката на Радо.

Той е най-силното момче на света в очите на своята майка.

„Може да ни е трудно да ходим, но летим и мечтаем. Невъзможностите винаги могат да се превърнат във възможности, ако не се предаваме, мечтаем и сме обградени с хора, които ни подкрепят в това начинание”, заявява Ралица Енева.

Радо играе футбол, плува, кара шейна, не се спира. Не се спира и Стефани. Когато не лети по морските вълни със сърфа си, прехвърча с лонгборда си по улиците и в парка. От снимка във Facebook решава да превърне любимата си дъска в параборд.

Така парабордът сприятелява Радо и Стефани и двамата заедно не остават незабелязани.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.