Темата коментират Първан Симеонов, Борис Попиванов и Стойчо Стойчев

„Тези избори ще бъдат интересни. Има няколко любопитни неща, които се случват навсякъде, включително и в София. Като че ли този път ще има много места в страната, за които сериозно ще трябва да гледаме до последно какви ще са резултатите от ЦИК. Този път математиците ще трябва да говорят повече от социолозите”. Това коментира изпълнителният директор на „Галъп Интернешънъл” Първан Симеонов в ефира на "Неделята на NOVA".

„Най-важното е да призовем зрителите да не гледат разни класации, защото много често това са пропагандни оръжия, които целят да обезсърчат едни избиратели и да надъхат други”, каза още той. 

ЦИК: 23.54% е избирателната активност към 13.00 ч.

„Местните избори са изключително разнообразни като проявление на отделните населени места в отделните общини, включително и в отделните областни центрове. Практически е невъзможно да имаме местни избори без някаква изненада. Предстои да видим какви ще бъдат резултатите. Да, някъде те ще бъдат изненадващи”, смята политологът доц. Борис Попиванов.

„Добрата новина би била, ако повече гласоподаватели гласуват и припознаят това състезание като своя кауза и като възмвожност да повлияят на живота в своите общини”, каза още той.

СНИМКИ ОТ ИЗБОРНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

„Смятам, че изборната кампания беше доста нормална, като изключим един голям компромат в началото. Освен това, нямаше някакви страшни драми и ниската избирателна активност е белег за това”, коментира политологът доц. Стойчо Стойчев.

„Противно на наложеното мнение, че е много хубаво да се гласува масово и неограничено, аз твърдя обратното – няма нищо лошо в това да не се гласува, защото когато хората не отиват да гласуват това означава, че политиката се е нормализирала – влязла е в някакво нормално русло и всеки се занимава с по-важни неща, защото тя не е проблемня. Затова в по-големите градове очаквам по-малка избирателна активност”, посочи още Стойчев.

Кои ще бъдат новите кметове на България – вижте само по NOVA на 27 октомври. Ключови моменти от целия изборен ден следете и онлайн в сайта ни Nova.bg, както и във Facebook страницата на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.