Той е бил нает, за да откара до Испания 349 моряци от различни националности

Фериботът "Елефтериос Венизелос" с 349 пътници и 34 души екипаж на борда е поставен под карантина край пристанището Пирея, след като на борда му бяха установени 20 случая на коронавирус, предаде БТА.

Корабът е бил нает от малтийска компания и турски корабопритежател, за да откара до Испания 349 моряци от различни националности, сред които двама гръцки граждани, за да осигурят екипаж на друг кораб там. Плавателният съд обаче не е успял да отплава за дестинацията си поради ограничителните мерки, наложени от испанските власти за ограничаване на разпространението на коронавируса. Корабът е получил нареждане от компанията-наемател да откара екипажите в Турция, но турските власти са разрешили само на турските граждани на борда да слязат в Турция.

Първи заразен мигрант в лагер в Гърция

Корабът е останал на рейда в Пирея в очакване на инструкции, без да може да акостира заради ограниченията, наложени на 21 март от гръцките власти. От 20-те случая на борда 2 са в сериозно състояние - 72-годишен швейцарец и 34-годишен индонезиец. Те са хоспитализирани в атинска болница.

Гръцки круизен кораб е с 20 пътници с коронавирус

Екипажът на "Елефтериос Венизелос" и останалите моряци на борда ще останат под карантина поне 12 дни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП