Измамницата искала от хората по 980 лв.

Прокуратурата в Русе започва разследване срещу ясновидката, която лекува коронавирус. Миналата седмица, след разследване на NOVA, ви показахме как измамник, който си играе с човешки съдби, беше арестуван зрелищно и по-късно освободен с мярка „гаранция“. Последва остра реакция от страна на Главно мюфтийство в лицето на Районния мюфтия на Пловдив. Участник в нашето разследване бе заплашен веднага след предаването ни. А, прокуратурата в Русе се самосезира и образува преписка заради ясновидката, която лекува коронавирус. Роднините на маг Златина от Русе не бяха щастливи от срещата с екипа ни.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Измамници „развалят” черни магии срещу хиляди левове 2-ра част (ВИДЕО)

Разказахме ви коя е маг Златина и как научихме за нея от интервю, в което млада жена обяснява как ясновидката и помогнала да има деца. Жената се казва Рени Иванова, а че историята е измислена потвърди нейният баща. Според Росен Иванов дъщеря му е била подведена. Показахме ви и как маг Златина лекува COVID-19 срещу сумата от 980 лева.

Потърсихме ясновидката в Долни Дъбник, където знаехме, че временно живее. Оказа се, че снаха й не я познава. А съпруга й, който има поразителна прилика с брат си, се представи за неин девер. И веднага след предаването, се похвалил как е излъгал екипа ни. Стана ясно, че съпругът на маг Златина, доскоро бил в затвора заради причинена от него тежка катастрофа с жертви.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Измамници „развалят” черни магии срещу хиляди левове

Разследване срещу маг Златина вече е започнало. Продължава и това срещу фамилията ходжи от Игнатиево.

Разказахме ви за цялата фамилия на Георги Демиров, които се представят за ходжи и смело боравят с Корана за поставяне на диагнози и разваляне на магии. Потърсихме за коментар Районния Мюфтия на Пловдив -Танер Вели, защото нашето разследване започна от града под тепетата.Той посъветва, тези, които мамят, да се покаят. А, тези които търсят помощ, да се обърнат към вярата си.

Дали ще се покаят маг Златина от Русе и семейството ходжи от Игнатиево? Предстои да разберем. Вместо извинение към измамените хора и към човека носител на титлата Адем ходжа, последваха заплахи. Той твърди, че вече има няколко анонимни телефонни обаждания.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!