МВР и прокуратурата не спират да предупреждават хората да се пазят от телефонни измами, свързани с COVID-19

Ясновидци или ходжи, самозванци измислят нови схеми по време на извънредното положение в страната ни и продължават да живеят в лукс на гърба на жертвите си. Креативни са дори и в извънредното положение в което се намираме в момента. Като маг Златина от Русе. Тя лекува стрес и Коронавирус. С нея се свързва наше подставено лице. Ясновидката му обяснява, че вижда симптоми на Коронавирус и положението е тежко. Срещу сумата от 980 лева, тя е готова да му помогне.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Измамници „развалят” черни магии срещу хиляди левове

Преди време ви разказахме как цяла фамилия от варненският град Игнатиево се представят за мними ясновидци и трупат лесни пари на гърба на измамени хора. Показахме ви цялата схема на измамниците и как се стигна до ареста на Георги Демиров, представящ се за ходжа Адем. Показахме ви как  разваля магии за смърт срещу хиляди левове. Десет  дни преди срещата ни с Демиров, потърсихме „помощ“ и „работихме“ със сина му Венцислав Станчев, представящ се за ходжа Джелял. Екипът ни засне как семейството ходжи харчат парите на измамените хора в един от големите центрове във  Варна.

И след като „мнимата“ жертва разбра, че е обречена, бащата на Венцислав, представящ се за ходжа Адем, пристигна на място да развали магията ни за смърт. Освен екипа ни в къщата го посрещнаха и полицаи от Пазарджик. 

До 10 хил. лева глоба за медиума Кармен Лазарова

Веднага след нашето разследване разбрахме, че Мария Зарова от Пазарджик ще получи всичките си спестявания, които даде на ходжа Адем, за да развали магията й. Така той обещал пред съда и прокуратурата, признавайки вината си, че ограбил Мария.

Схемата по която тя е измамена е същата, която ви показахме и ние.

В момента Георги Демиров е в дома си. Въпреки усилията на разследващите, съдът в Пещера го освободи под гаранция. Със съдействието на Главна прокуратура обаче започна разследване срещу него и останалите членове на фамилията. Кои са семейството ходжи от град Игнатиево? Коя е Маг Златина и как лекува Коронавирус по телефона?

МВР и прокуратурата не спират да предупреждават хората да се пазят от телефонни измами, свързани с COVID19.

А, ние ви съветваме, ако не се чувствате добре, потърсете лекарска помощ, а не ясновидки, магове и ходжи. 

Цялото разследване гледайте във видеото