Моника Русимова решава да зарадва бъдеща абитуриентка

Младо момиче подари абитуриентската си рокля на дванайсетокласничка в нужда. Няколко дни по-късно обаче я откри в група за продажби.

Да направи добро. С тази единствена цел Моника Русимова решава да зарадва бъдеща абитуриентка, като ѝ подари роклята от бала си.

„Реших да направя мил жест към някого. Исках да я дам на момиче в нужда, което да се чувства като принцеса в нея. Сантиментална ми е, защото все пак аз съм била абитуриентка с тази нея”, каза Моника.

ГДБОП: Фалшиви сайтове лъжат с медицинско оборудване за защита от COVID-19

За да се почувства още по-бляскаво бъдещата притежателка на роклята, Моника прави снимки с короната и лентата, с които печели конкурса „Мис Оушън България” през септември миналата година. Публикува ги в интернет.

„Пуснах я първо във Facebook страница, в която са хора, които нямат достатъчно средства и възможности. Имаше доста момичета и майки, които ми писаха”, разказа Моника.

Трогва я историята на момиче от Шумен, което няма възможност само да купи роклята си за бала. Историята е разказана от нейна приятелка в коментар под поста на Моника.

„Тя ми каза, че най-добрата й приятелка няма възможности и че майка й ще плати самия куверт за бала. На мен ми стана много мило, защото за моята приятелка бих направила същото. Това ме трогна и реших на нея да я даря”, обясни Моника. 

СХЕМА: Мними купувачи търсят скъпи стоки, продаващи се с безплатни обяви

Изпраща роклята по куриер. На доброто обаче не се отвръща с добро. След дни Моника разбира, че дарената рокля се продава в група за търг на вещи във Facebook. Администраторката на групата не иска да повярва, че доброто ще остане ненаказано. И заедно със своята приятелка Мария се заемат със собствени средства да откупят роклята на Моника.

„Не съм се замисляла, защото просто исках роклята да се върне към момичето, което е направило добрина”, сподели Тодорова.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.