Вижте какви са тенденциите за 2020 г.

С настъпването на есента и зимата, дамските боти стават актуални по магазините и тогава идва моментът за техния избор и съчетание с останалата част от облеклото. Как да го направим правилно и да изберем точните размери? По какъв начин можем да разширим обувките си при грешка в избора и кое ще бъде актуално през студения сезон на 2020 г.? Нека видим по-долу!

С какво можем да съчетаем дамските боти

За успешното им комбиниране по цвят е препоръчително женските боти на платформа и горното облекло (блуза, пуловер, риза и т.н.) да са в един нюанс. Макар и определени за зимни обувки, е много подходящо да ги носим и преходните сезони, стоят добре с дънки, поли, рокли или дори спортно облекло.

Интересен вариант за съчетаване на дамските боти от естествена кожа, освен с чанта и колан от подобен нюанс, е да ги съобразите с цвета на косата си и кожата.

Как да изберем правилния размер за нас

Днес за много жени е трудно да определят какъв точно размер дамски боти да си вземат, защото различните марки поддържат отделни стандарти за номерация. Съществува обаче лесен за приложение начин, който в голяма част от случаите е безпогрешен.

Съвременните онлайн магазини за всеки от продуктите си имат изготвена таблица с размери, показваща за всеки от номерата каква дължина на стъпалото съответства. Така, Вие ако си премерите дължината на стъпалото с шивашки метър, можете лесно и бързо да разберете на кой номер съответства кракът Ви.

Как можем да разширим обувки

На всеки може да му се случи да избере погрешния размер на дамските боти и това да доведе до стягане, а дори и появата на рани по краката. За щастие има начин за лекото им разширяване и отпускане, което да оправи положението, особено ако материята на новозакупените Ви дамски боти с топъл пух е естествена кожа. Ето няколко начина:

  • използване на лед - напълнете две торбички с вода, поставете ги в обувките и после във фризера за една нощ. Извадете на другата сутрин и ги обуйте да ги носите;
  • използване на бутилка - вземете малка, по възможност, стъклена бутилка и напъхайте на мястото, където най-много Ви стяга и оставете за една нощ;
  • чрез дебели чорапи - стар номер за отпускане, като носите обувките си известно време с по-дебели чорапи.

Кое е модерно през 2020

Трендовете в модата при обувките през есента и зимата на тази година ще са насочени към изчистените форми и неутралните цветове, без излишни аксесоари и принтове. Това ще допринесе за създаването на красива и стилна визия, дори и през студените зимни месеци на годината.