„Този туристически сезон у нас ще бъде различен и с безпрецедентни мерки", каза още тя

„Разчитаме на вътрешния туризъм, така, както беше и през летния сезон. Не можем да кажем обаче, че ще имаме значителен ръст. Спадът в бранша е над 70%. Ако успеем да догоним 30% резервации, ние ще сме доволни”. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в студиото на „Неделята на NOVA”.

ТУРИЗЪМ НА РЪБА: Има ли шанс за оцеляване на бранша?

„Този туристически сезон у нас ще бъде различен и с безпрецедентни мерки", каза още тя. И допълни: „Разчитам на това, че хората наистина искат да се закаляват и ще отидат в планината”.

COVID-19: Напрежение между европейските лидери заради ограниченията

По думите й готовността на нашите курорти по отношение на зимния сезон е добра. „Още през ноември имаше заповед, с която се въведоха единни мерки. Във всички места за хранене и настаняване, както и в ски зоните мерките са ясни и конкретни”, посочи тя.

Министърът разясни, че в хотелите могат да работят СПА центровете и басейните, а ресторантите функционират само за гости на хотела.

От думите й стана ясно още, че вече има посещаемост в курортите.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.