Хотелиерите, които изпращат лоша 2020-та, очакват още по-лоша 2021 година

България отказа да затвори ски курортите си, с което се присъедини към опита на част от държавите в Европа все пак да реализират зимен туристически сезон. През седмицата отвориха пистите в Банско и Пампорово.

Хотелиерите, които изпращат лоша 2020-та, очакват още по-лоша 2021 година. „Все пак да не забравяме, че през 2020 г. януари и февруари бяхме много добре. Това ни спаси, за да завършим на плюс като година. А сега, когато правя проектобюджетът за 2021-ва, за съжаление, мога да кажа, че просто не знам какво да заложа, тъй като едно е да започнеш с един плюс, макар и 2 месеца, това ни даваше голямо предимство. За съжаление, тази година аз не виждам това предимство”, казва  Бурхан Немутлу, която е мениджър на хотел.

Хотелиерите в момента се чувстват като един от най-ощетените от кризата сектори. Посетителите са много малко, а приходите вече месеци наред не покриват разходите за отопление, персонал, кредити и заплати. Затова бизнесът настоява държавата да приравни хотелиерството с други сектори, като ресторантьорството например.

Още по темата гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.