Властите представиха официално как ще изглежда предстоящия сезон

Туристически сезон ще има тази зима в Австрия, но при спазване на строги правила. Всички посетители на зимните курорти ще трябва да носят маски във лифтовете и да покажат, че са ваксинирани, имат отрицателен тест или са се възстановили от COVID-19. Австрийските власти представиха официално как ще изглежда предстоящия сезон и подчертаха важността на съживяването на туризма, който допринася за над 5% от икономиката на страната. Има и доста неясноти, като например как при дълъг престой в хотел неваксинираните хора ще доказват, че не са заразени. Миналият зимен сезон курортите в Австрия бяха отворени, но хотелите затворени и това спря чуждите скиори.

Първи случай на щама Ламбда в Австрия

„Това означава, че тези, които искат да се насладят на безопасна и безгрижна зимна ваканция в Австрия, определено трябва да се ваксинират и да се възползват от тази възможност”, заяви министърът на туризма Елизабет Кьостингер.

Австрия не приема туристи само с една доза COVID ваксина

„Искаме да гарантираме безопасна почивка на местните хора и гостите, като спазваме много ясни правила: т. нар. 3G правило – „ваксиниран, възстановен или тестван” в хотелиерския и ресторантьорски сектор се оказа успешно и ще продължи да се прилага”, каза премиерът на провинция Тирол Гюнтер Платер.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК