Сериозно е пострадал един от шофьорите, който е откаран в болница

Тежка катастрофа затруднява движението по АМ „Тракия”. Инцидентът е в посока Бургас на 136 км от скоростния път. Ударили са се три тира – два турски и един български. Сериозно е пострадал един от шофьорите, който е откаран в болница.

Сблъсъкът е станал през нощта, когато на магистралата се изсипва пороен дъжд. По първоначални данни турски тир аварира. Зад него спира втори турски тир. След като разбира, че не може да помогне на колегата си, решава да продължи. Без да се огледа, излиза рязко пред идващия български тежкотоварен камион.

 

"Засича пътя на българина и това е положението. Озовава се тук. Шофьорът е в болница с разрязана ръка в добро състояние е. Няма нещо фрапиращо", обясни Янко Илиев от "Пътна помощ".

Охраната на близкия търговски обект става свидетел на катастрофата и оказва първа помощ на пострадалия шофьор.  Шофьорите на двата турски камиона отказаха коментар.

 

 

Българският тир е превозвал бидони с растителни торове и кашони с опасни химични препарати. Наложи се стоката да се претоварва на ръка. Турският камион, чието ремарке е разкъсано, е превозвало пластмасови капачки и дънки за Измир.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.