За детето денонощно се грижи екип от лекари в УМБАЛ "Свети Георги"

Истински подвиг сътвориха неонатолозите в УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив. След повече от 3 месеца грижи от здравното заведение изписват бебе, родено едва 570 грама, съобщават добрата новина от ръководството на болницата. 

Васко се ражда на 14.10.2021 г. в Клиниката по акушерство и гинекология едва в 25-та гестационна седмица от бременността. За недоносеното момченце започват да се полагат денонощни грижи в Отделение по неонатология под ръководството на проф. д-р Мая Кръстева-Вилмош. Въпреки трудностите и не големите шансове за живот, с много професионализъм и общи усилия, екипът на отделението сътворява едно малко чудо, пишат на Facebook страницата на УМБАЛ "Свети Георги". 

 

Така след повече от 3 месеца малкият герой вече е изписан. "Всички в клиника са удовлетворени от положения труд и благополучната развръзка. Въпреки това, лекари и акушерки трудно се разделят с Васко, който е влязъл в сърцето на всеки, до който се е докоснал.
Пожелаваме на Васко и неговото семейство здраве и много късмет!", допълват в поста от болницата. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.