Това се е случило около 18 часа

Бус с румънска регистрация с 53 мигранти се преобърна на подхода към АМ „Тракия” при разклона за Нова Загора. Катастрофата е станала около 18 часа. Мигрантите вероятно са от Афганистан. 

Тир се обърна и затвори пътя Велико Търново - Русе

При катастрофата няма загинали или тежко ранени. 10 души са откарани за преглед в болници в Нова Загора, Сливен и Стара Загора. Те са леко пострадали и са без опасност за живота.

Предполага се, че бусът се е движил с висока скорост, изтървал е завоя към магистралата и се е  обърнал встрани от пътното платно.

Източник: БГНЕС

По случая се водят следствени действия. 

От източници сред разследващите NOVA научи, че във връзка със случая са задържани трима румънци до село Вонеща вода, Търновско. Те са влезли с бус и кола с румънски регистрации през „Дунав мост”, като е трябвало да изведат там мигрантите. 

Източниците на NOVA твърдят още, че двете превозни средства са влезли в страната ни сутринта през 1 минута, като става въпрос за канал от Турция за Румъния. 

При първоначалния разпит двама от задържаните са твърдели, че третият, който е шофьорът на обърналия се бус, се е качил на стоп. При справка от „Гранична полиция” са потвърдили, че са влезли заедно с двете превозни средства през „Дунав мост”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.