Той е изграден преди близо 100 години

Възраждат първия плаж на река Янтра във Велико Търново. Той е изграден преди близо 100 години на ул. „Крайречна” в старопрестолната столица, а днес пустее. Група ентусиасти обаче са се заели да върнат старата му слава.

Идеята е на мястото да има лодки и водни колела. „Доста хора се обединихме около каузата, че искаме да помагаме и да работим за това нашата градска среда да има хубав вид. Плажът е едно от тези места”, обясни един от инициаторите Гергана Нойкова. 

Тя посочи, че първата стъпка вече е направена и само преди няколко дни доброволци са се събрали, за да облагородят средата около реката. „Община Велико Търново обеща да ни помогне да поддържаме мястото и да се докара още пясък”, уточни инициаторът. 

Нойкова обясни, че мястото е прекрасно за събиране на тен. За водата посочи, че е доста чиста. По думите ѝ много търновци ще искат да се възползват от плажа до реката.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.