Това заяви главният руски преговарящ

Главният руски преговарящ в мирните преговори с Украйна заяви днес, че Русия е готова да възобнови преговорите, но инициативата за продължаването им зависи от Киев.

"От наша страна сме готови да продължим диалога", заяви помощникът на Кремъл Владимир Медински в интервю за беларуската телевизия.

"Замразяването на преговорите беше изцяло по инициатива на Украйна", каза Медински и добави, че "топката е изцяло в тяхното поле".

Той добави, че "Русия никога не е отказвала преговори".

От началото на войната на 24 февруари разговорите между руската и украинската делегация се провеждат редовно както лично, така и чрез видеовръзка.

Украинският и руският външни министри се срещнаха и проведоха безуспешни преговори в Турция през март, последвани от среща на делегациите в Истанбул, която също не доведе до конкретни резултати.

Във вторник водещият преговарящ на Киев Михайло Подоляк заяви, че преговорите с Москва са "замразени", след като в по-ранните етапи на конфликта се провеждаха редовно, но без съществени резултати.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС