По думите му искането на Петков за свикване на КСНС е споделяне на отговорност

"Новината е, че няма новина, няма промяна. Държим се като скарани деца с Македония. "Има такъв народ" се опитвали да уплашат премиера, като са мислели, че готви нещо. Петков има нарушена комуникация с Генчовска и Радев. Премиер и президент контактуват по-рядко, отколкото по времето на Борисов". Това заяви журналистът Виктор Иванов за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По думите му искането на Петков за свикване на КСНС е споделяне на отговорност. "Език на омразата е мътно понятие, което дава поле за изнудване. Практически е невъзможно македонците да променят Конституцията си. Петков опита да направи нещо. Дали е бил правилен подходът и работещ, е спорно", посочи той.

Според него всеки е готов да "разкъса" премиера, но ги е страх от предсрочни избори. "Санта Мария Маджоре е много знаково място за нашата култура - там нашата азбука получава признание. Щеше да е красив жест, ако двамата премиери биха се срещнали символично", обясни Иванов.

Повече във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.