По думите му сме заобиколени от полуграмотни хора и простотия, но вадим световна продукция в културата

"Упованието ми е, че в това, че ако има една област от развитието на България, в която неоспоримо нищо не може да ни спъне, това е духовността. С културата не можеш да се хвалиш толкова лесно, това е дълъг процес, генерационен проблем". Това заяви проф. Петър Стоянович за "Твоят ден" по NOVA NEWS. 

По думите му сме заобиколени от полуграмотни хора и простотия, но вадим световна продукция в културата. "Трябва да инвестираме в децата си, за да изправим носа на платноходката. Успехите ни в духовността се случват въпреки властта. Нито един български управник никога нямат директно отношение към духовността, за тях може да мине и без това. Те са фиксирани в това, което им носи пряк мандатен дивидент", посочи Стоянович.

Според него нашите деца растат в миналото - в поствъзрожденско пространство. "Те са застинали между "Съвременната литература, театър, са непознати. Децата трябва да живеят в бъдещето", убеден е той

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.