Съдът постанови домашен арест за другия обвиняем

32-годишният Иво Петров, обвинен, че е нанесъл лека телесна повреда на д-р Любоимр Ал - Хакак от Центъра за спешна медицинска помощ в Самоков, остава в ареста. Районният съд мотивира решението си с това, че може да се укрие или извърши ново престъпление.

„Съжалявам много и се разкайвам за това, което се случи”, заяви Петров пред съда.

Според прокуратурата, мъжът грубо е нарушил обществения ред. С брат си са блъскали вратата на стаята, в която се е барикадирал дежурният медицински екип, счупили са ключалката и не са позволили на други пациенти да бъдат прегледани. Затова споразумение с прокуратурата, както поиска защитата им, засега не се обсъжда.

Според защитата му обаче не става въпрос за лека телесна повреда, още по-малко за побой, защото съдебно-медицинската експертиза сочела само охлузване на челото.

Решението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - София.

Адвокатът на задържаните Аделина Петрова бе категорична, че ще обжалва решението, защото според нея “не са налице категоричните предпоставки”. 

Другият обвинявем - Янко Петров, остава под домашен арест. Причината - магистратите прецениха, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

“Домашният арест е приравнен според тълкувателно решение на Конституционния съд на задържане под стража. Така че да се дава така фриволно домашен арест за мен е в границите на абсурдното”, заяви адвокат Натина.

Роднини на Янко и Иво Петрови се събраха пред Съдебната палата в Самоков. До напрежение след решението на магистратите не се стигна.

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.