Тази година вече се събират и кенчета

Хиляди хора се очаква да се включат в кампанията "Капачки за бъдеще" в столицата. Тази година вече се събират и кенчета. Със средствата, събрани досега, са закупени 5 детски линейки. Целта е да се съберат пари и за шеста. 

"Аз вярвам и помагам": Благотворителна кампания за събиране на капачки във Варна

"Линейката е не само за недоносени бебенца, но и за всякакви бебенца със здравословни проблеми, които не могат да получат нужната медицинска грижа там, където са, и трябва да отидат в по-специализирано заведение", посочи Лазар Радков.

Една такава линейка струва около 200 000 лева.

"В неделя ще се проведе 13-ата ни кампания – от 9 до 16 часа на площад "Александър Батемберг“. Ще станат шест години откакто тя съществува. През следващите седмици ще имаме кампании в още 30 града. В София и Пловдив събираме освен капачки, кенчета и пластмасови бутилки. До момента сме рециклирали над 1 милион и 100 хиляди килограма пластмаса, която вместо да отиде в природата, се превръща в нещо, което помага", каза Лазар Радков.

"От края на 2017 г. до края на 2018 г. дарихме 22 кувьоза, повечето от които са стационарни, но има и транспортни“, посочи още той.