Той претендира, че е най-възрастният човек в света

Най-възрастният човек в света може би живее в Перу. Той е роден през 1900 г. Правителството на страната заяви, че Марселино Абад от централния перуански регион Уануко е на 124 години. Това го прави най-възрастния жив човек.

„Сред спокойствието на флората и фауната на Уануко, Марселино Абад или накратко Машико, е постигнал здравословен начин на живот и вътрешен мир, отразени в доброто му здраве и дружелюбния му характер“, пише в изявление на правителството. „Това му позволява да преодолее 12 десетилетия живот и на 5 април той духна 124 свещи“.

111-годишен британец е най-възрастният мъж в света (ВИДЕО)

Перуанските власти казват, че помагат на Абад да подаде молба за независима проверка до Рекордите на Гинес. В момента в списъка на рекордите на Гинес за най-възрастен жив човек е 111-годишен британец, който получи титлата този месец след смъртта на венецуелец на 114 години. Най-възрастната жива жена е 117-годишна, а най-възрастният човек, потвърден някога, е достигнал 122 години.

Празнувайки 124-ия си рожден ден на 5 април, Абад каза, че тайните му за жизненост включват хранене с много плодове, както и агнешко месо. Столетникът също така има навика да дъвче листа от кока - традиция в перуанските общности. Абад живее в дом за възрастни хора, където за рождения му ден е организирано специално тържество с празнична торта с фигурка с неговия образ.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Анна Владимирова, БТА