Депутатът заяви, че с неговия научен екип са създали ваксина срещу COVID-19

Ако се обяви епидемия от коклюш, ще се наложат ненужни мерки. Това каза депутатът от „Има такъв народ” Андрей Чорбанов в „Денят на живо” по NOVA NEWS. По думите му здравните власти са показали, че „не реагират адекватно, а страхливо”.

„Преекспонирането в крайна степен на всичко, което се случва, е далеч от това гражданите да бъдат информирани. Силно се надявам да не бъде обявена национална епидемия, защото ще бъдат наложени ограничения, които не съм убеден, че ще помогнат под някаква форма”, добави той.

Официално: Ваксинират безплатно срещу коклюш бременните жени у нас

Чорбанов изрази мнение, че старата ваксина срещу коклюш е много по-добра. По думите му разпространението на заболяването се дължи на вида на ваксината, на това, че част от родителите отказват да ваксинират децата си и на различния имунен отговор на клетките.

Той заяви, че с неговия научен екип са направили варианти на ваксина срещу COVID-19, чийто прототип да може да бъде използван срещу други вируси.

Защо коклюшът се завърна и има ли риск от епидемия у нас

Депутатът коментира и настоящите конфликти във властта. „Логично беше от ИТН да изразим несъгласието си с много от решенията в парламента, едно от които са промените в Конституцията”, каза той.

Чорбанов е на мнение, че след изборите много от политиците, които имат и сега категорични позиции с кого биха влезли в коалиция и с кого не, „ще започнат нови срещи и колаборации, които в момента отричат”.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase