Гледайте спортната драма с Даян Лейн и Джон Малкович тази вечер от 20.00 ч. по Нова

Даян Лейн и Джон Малкович ще обединят усилията си, за да създадат една легенда в историята на конните надбягвания в премиерната за българския ефир спортна драма „Секретариат – конят легенда” днес от 20.00 ч. по Нова. Лентата на номинирания за „Оскар” режисьор Рандъл Уолъс е базиран върху романа „Секретариат: Създаването на шампиона“ на Уилям Нак, който разказва реалните събития за битката за Тройната купа за надбягвания с чистокръвни коне през 1973 година.

Филмът разказва за живота на Пени Чери ( Даян Лейн), която приема предложението на баща си да и помага в конюшните, където отглеждат расови коне. Положението е тежко, баща ѝ е болен, конюшните са на загуба, а Пени си няма и понятие от отглеждане на коне. Но със силна воля и упоритост, тя ще отгледа и обучи заедно с треньора Лусиен Лоурин (Джон Малкович) бъдещия шампион – Секретариат. Расовият кон прави нещо изключително, като печели Тройната американска купа за конски надбягвания, което се постига рядко и в продължение на 25 години друг жребец не е завоювал трите трофея.

Не пропускайте вдъхновяващата история в премиерната за българския ефир спортна драма „Секретариат – конят легенда” днес от 20.00 ч. по Нова. Докато гледате този филм, можете да спечелите награда – книга на филмова тематика. Вижте повече за играта „Уикенд кадър” на страницата на Нова във Facebook тук.  Премиерната кино вечер ще продължи с Пол Уокър в екшън-трилъра „Автомобил 19” от 22.30 ч. по