Всички билети за 16-хилядната зала „Арена О2” в Хамбург са продадени

Ексклузивен достъп за първи път до специалния ринг, на който Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще спорят за световната титла в професионалния бокс, получи специалният пратеник на Нова в Хамбург Богомил Грозев.

Подготовката на 16-хилядната зала „Арена О2” в Хамбург е в разгара си. Над 300 души работят по подготовката на гала вечерта. Боксовият ринг вече е изграден до голяма степен, но още прeди мача в събота ще бъде разглобен, защото в петък в залата ще се състои хокеен мач. Веднага след неговото приключване изграждането на ринга ще започне отново.

Имаме една централна камера, която гледа фронтално към ринга. Имаме една камера високо, която ще снима опонентът му. Имаме пълно покритие. Имаме 16 камери. Плюс камера паяк, която се движи по цялата зала на високо и обикаля от всички страни – ринга, публиката. Имаме включително и дрон”, обяснява Томас Бекман, мениджър продукция в RTL.

Преди началото на големия мач ще има шоупрограма и още няколко по-малки боксови мача. Организаторите обещават много атрактивни изненади, светлинно, музикално шоу и незабравими усещания. Боксьорите нямали специални изисквания.

„Владимир Кличко ми каза преди време, че ако може да си промени живота иска да бъде рок звезда, като вокала на Red Hot Chili Peppers. Всъщност Владимир винаги излиза на сцената на фона на тяхна песен”, казва Инго Рхоба от отдел „Бокс” в RTL.

Но двамата боксьори няма да излязат на ринга, за да се забавляват, както си пролича и от заплахите, които двамата си отправиха по време на откритата тренировка преди мача.

Всички билети вече са продадени. Междувременно, докато Кубрат Пулев и Владимир Кличко се готвят за срещата си в Германия, камион в София събира пожелания от фенове за успех на Кобрата, а в Асеновград беше отслужен молебен за нашия боксьор. Нова ще излъчи на живо най-дългоочаквания сблъсък на боксовия ринг – битката на Кубрат Пулев срещу Владимир Кличко за световната титла в тежка категория. Студиото с водещ Емил Здравков ще започне в събота, 15 ноември, точно в 23.00 ч.