Рожденикът ще зарадва феновете си със специални секции, посветени на турнира DIEMA XTRA Sofia Open и Зимните олимпийски игри

Един от най-обичаните и авторитетни спортни сайтове у нас - Gong.bg, част от портфолиото на Нетинфо и Нова Броудкастинг Груп, отбелязва своя 11-и рожден ден, броени дни преди две от най-вълнуващите спортни събития за сезона – тенис турнира DIEMA XTRA Sofia Open и Зимните олимпийски игри в Южна Корея.

По случай рождения ден, екипът на сайта подготви и специално обръщение към своите читатели 

Феновете на спорта ще могат да проследят всичко свързано с тези две спортни събития чрез новите специализирани секции в сайта, които са подготвили рождениците от Gong.bg.  В реално време те ще могат да научат всички детайли, развития и коментари около тенис турнира и Олимпиадата.

От 4 до 11 февруари столицата ни е домакин на тенис турнира DIEMA XTRA Sofia Open, който ще се излъчва по DIEMA XTRA. Надпреварата ще бъде от категория ATP 250, като победителят ще добави 250 точки към своя резултат в световната ранглиста.

Следващото голямо спортно събитие, което всеки може да следи в Gong.bg, e XXIII Зимни олимпийски игри в Южна Корея. Те ще се проведат от 9 до 25 февруари, а страната е домакин на олимпийски игри за втори път след летните през 1988 г. в Сеул.

Тази година Gong.bg ще подготви и специален подсайт за Световното първенство по футбол през лятото в Русия с новини, актуална информация, експертни коментари и любопитни детайли за отборите, историята на първенството, играчите и други теми, които вълнуват футболните фенове. Подготовката за Мондиал 2018 вече започна, като само към този момент новините, свързани с първенството в сайта, са повече от 1800.

Историята на Gong.bg започва със създаването на спортно шоу "Гонг" по "Дарик радио" през 1993 година, което все още продължава да се излъчва в радиоефира. Негов създател е Томислав Русев, който заедно с Ники Александров поставя началото и на уебсайта Gong.bg през 2007 година.

За своята 11-годишна история в сайта могат да бъдат открити над 500 хиляди статии, както и форум, в който потребителите коментират всичко от света на спорта. Близо 200 хиляди са Facebook феновете, които също се доверяват на Gong.bg и следят спортните събития в страницата на сайта в социалната мрежа.