Петролният магнат Ж. Пол Гети е най-богатият човек в света, но отказва да плати искания откуп за отвлечения му внук

Дългоочакваният нов филм на Ридли Скот - “Всичките пари на света“, вече е в кината до вас. Филмът, който се разпространява благодарение на “Лента“, част от Нова Броудкастинг Груп, премина през множество трудности, но вече е кандидат за награди.

Историята е базирана на истинските събития връхлетели фамилията Гети през 70те години на миналия век. Жан Пол Гети е безскрупулен предприемач, първият човек успял да се договори със саудитците и да започне износа на петрол от земите им по тръби. Изобретател на супертанкера, за нуждите на експанзията на петролните му компании в Близкия Изток, той се превръща в първия световен милиардер и най-богатият човек за времето си.

През юли 1973-та в Рим се случва нещо нечувано - калабрийската мафия “Ндрангета” отвлича 16-годишният внук на Гети и иска 17 милиона долара за връщането на свободата му. Отношенията във фамилията Гети между дядото и семейството на внука са прекъснати от години и въпреки че таи мили чувства към младия Джон Пол III, Жан Пол Гети отказва да плати.

Минават месеци, в които известният със скъперничеството си милиардер дори отказва среща със семейството. Съмненията му са, че отвличането е инсценирано. Докато в пощата не се получава плик с отрязаното ухо на момчето. Това обръща представата за проблема у всички и кара дядото все пак да плати… известна част от исканата сума.

Филмът е с продължителност 135 минути, които дават възможност на Ридли Скот да извлече най-доброто от звездите Марк Уолбърг, Мишел Уилямс и Кристофър Плъмър. Автентичната обстановка дава възможност за поглед зад завесата на живота на най-богатите, а в допълнението с брилянтната игра на главните герои, историята ще остави следа за дълго в съзнанията на зрителите.

“Лента“ е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространението в България. Сред топ филмовите предложения на “Лента“  за 2017 г. е хитовата българска продукция “Бензин“, която отчете рекордни боксофис резултати, нареждайки се на първо място сред най-гледаните български филми от седем години насам и на второ място за всички времена. Друга успешна българска продукция е “Воевода“, вдъхновен от разказ на класика Николай Хайтов, както и отличения с пет награди “Златна роза” български филм “Вездесъщият” и “Дъвка за балончета“. Към хитовите ленти прибавяме и "La La Land” с Ема Стоун и Райън Гослинг, Най-новото предложение от Лента е “ Всичките пари на света “, което ще се завърти в кината от 2 февруари. Подробна информация за заглавията, разпространявани от “Лента”, можете да намерите на уебсайта на компанията.