Гласувайте за своя фаворит сред новите шест филма на сайта на кампанията

Епични двубои, забавни преживявания и романтични страсти завладяват втората седмица на шести сезон на "Великият понеделник" по KINO NOVA. Филмовите предложения в най-демократичната телевизионна кампания могат да задоволят вкусовете на всички киномани.

В битка за зрителския вот се впуска номинираната за две награди "Оскар" фантастика "Пазители на Галактиката" със звездното участие Крис Прат, Брадли Купър, Зоуи Салдана, Мики Рурк и още много други холивудски любимци. Филмът ще пренесе киноманите във фантастичната Галактика, където дръзкият авантюрист Питър Куил (Крис Прат) ще поведе новите си космически приятели в безразсъдна и смела битка срещу злото.

Не по-малко епични битки предлага отличеният с четири награди “Оскар” приключенски филм “Тигър и дракон”. Режисираната от Анг Лий творба е без съмнение един от най-успешните и известни филми за бойни изкуства с фентъзи елементи през новото хилядолетие, а световноизвестните звезди Жан Зъи, Чоу Юн Фат и Мишел Йо разказват една непреходна история за любов по едноименния бестселър на Уанг Дулу, който е преиздаден няколко пъти от 1938 година досега.

Съвременна адаптация на една далекоизточна легенда също предлагат Клайв Оуен и Морган Фрийман в екшъна “Последните рицари”. Творбата на японския режисьор Казуаки Кирия е един нестандартен поглед към историята на 45-те ронини, решени да отмъстят за своя господар, която нееднократно е вдъхновявала кинематографисти от цял свят.

Клайв Оуен е главно действащо лице и в смразяващия екшън-трилър "Интернешънъл"  на режисьора Том Тиквер, в който заедно с Наоми Уотс ще разкрие финансов заговор, застрашаващ световния мир. Лентата е вдъхновена от разкритията за машинации на реномирани банки, довели до световната финансова криза през 2008 година.

Зрители могат да гласуват и за две комедии, превърнали се в любими филми на няколко поколения. Номинираният за два “Оскара” филм "Четири сватби и едно погребение" с любимеца на дамите Хю Грант влиза и холивудската звезда Анди Макдауъл, разкрива по забавен и неповторим начин пътя на двама души в търсене на любовта. Забавни са и преживяванията на героя на Робин Уилямс в номинираната за “Оскар” комедия “Клетка за птици”, в която един баща е готов на всичко, за да се хареса на родителите на бъдещата съпруга на сина си.

Феновете на качественото кино могат да изберат своя фаворит от изброените ленти на сайта на "Великият понеделник", а филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник, 9 юли, в 21.00 ч. по KINO NOVA. Всяка седмица двама от всички гласували ще получават страхотен брандиран подарък.  На финала на емблематичната за  KINO NOVA кампания, в която властва зрителят, също има изненади. За да бъде всичко 6, големите награди също ще са 6 – всички, които са гласували всяка седмица в продължение на "Великият понеделник", имат шанс да спечелят специален, брандиран и персонализиран режисьорски стол.

Следете "Великият понеделник" в ефира на KINO NOVA.

"Великият понеделник" дава възможност на феновете да избират заглавието, което да гледат всеки понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA. През лятото на 2013 г. властта за първи път бе дадена в ръцете на зрителите, а първият сезон на кампанията бе отличен с бронзова награда Effie в категорията "Медийна реклама".