Това е каузата на “Академия за родители“ – финалисти в шестото издание на инициативата

Универсална рецепта затова как да бъдеш добър родител няма. Усилията са всекидневни, а всеки нов ден предлага различни изпитания.

"Всичко започна преди 6 години, когато самата аз станах родител и осъзнах, че никой никой не ме е подготвил за тази роля. Очакваше се да знам какво е да си родител и то добър, за да отгледам едно здраво, възпитано и добро дете", разказва Мариела Станулова, основател на "Академия за родители".

ПРОМЯНАТА е в това да ни пука

Така се ражда идеята, че би било много по-лесно, ако младите майки могат да получат компетентни съвети по всякакви въпроси и то на едно място. "Съветите на "Академия за родители" са насочени към бъдещите родители, с тенденция да започнем да консултираме и родителите и на по-големи деца и тийнейджъри. Нашата работа е да свържем родителите с подходящ специалист. Работим с над 200 експерти", допълва Ралица Жечева, създател на академията.

ПРОМЯНАТА е в умението да управляваш конфликти

За шестте години от създаването на академията през нея са минали повече от 25 хиляди притеснени родители или кандидат-родители от цялата страна.

"За нас това не е достатъчно и поради тази причина участваме в ПРОМЯНАТА. Искаме да направим онлайн обучение, за да достигнем до много повече хора извън големите градове, които също имат нужда от подкрепа, но към момента не успяваме да им помогнем", споделя Мариела.

Юрий Вълковски: Проектите в ПРОМЯНАТА имат огромен потенциал за развитие

"Амбицията ни за следващите пет години е да направим поне 100 онлайн обучения по различни теми и да стигнем до колкото може повече родители", пояснява Ралица.

Може да гласувате за финалистите в тазгодишното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА на адрес nova.bg/promyanata.

 

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.