Социалните предприемачи, които искат да променят живота на децата и младежите в България, могат да кандидатстват до 30 август

За осма поредна година инициативата ПРОМЯНАТА на Нова Броудкастинг Груп, осъществяваща се в партньорство с Фондация Reach for Change България, търси да помогне на хора с кауза „Децата на България. Как се промени живота на финалистите от миналата година „Амалипе“?

Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ участва в ПРОМЯНАТА като оказа помощ на 350 деца от цяла България. Една от тях е тринайсетгодишната Светломира Кирова от търговищкото село „Голямо Ново“, която е една  от доброволките помагаща на децата в училище.

Как се развиха финалистите в ПРОМЯНАТА "Подарете книга"?

В училището в град Омуртаг са включени общо 76 ученици от всички рискови групи и резултатите са изключителни. „Малките деца от първи до четвърти клас не могат да работят самостоятелно, но с помощта на учител и медиатор минават материала втори път и наваксахме с пропуските“, споделя Вилдан Билянова, директор на училището.

Дори и след края на участието си в ПРОМЯНАТА център „Амалипе“ продължава да развива социалната си инициатива, тъй като за всички участници точно това е идеята, стояща зад ПРОМЯНАТА. „Целта ни е да променим някой, който ще продължи процеса нататък. Да връща доброто, което е получил. Всички искат да продължим. Затова, без значение дали ще сме присъствено в клас или дистанционно, ние ще продължим да провеждаме онлайн сесии“, допълва Теодора Крумова.

„ПРОМЯНАТА помогна за това ние да осъществим част от своите цели като център „Амалипе“ и да стигнем до децата. Обясняваме им, че наистина образованото дете е промяната“ обобщава Силвия Станчева, координатор на центъра.

"ПРОМЯНАТА" очаква своите нови кандидати!

Удължава се срокът за кандидатстване в ПРОМЯНАТА 2021

Срокът за подаване на заявления за участие в осмото издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА е до 23:59 ч на 30 август. Желаещите да подадат своите кандидатури могат да го направят като попълнят онлайн формуляра на https://nova.bg/promyanata.  

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-добро и сигурно бъдеще. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА е подкрепила 87 социални предприемачи и е помогнала на близо 200 000 деца и младежи, достигайки до 257 населени места в страната. За приноса си в развитието на благотворителността и иновативния си подход, кампанията е отличена с 16 престижни награди.