Изпитанията на волята за новите състезатели започват тази вечер от 20.00 ч. по NOVA

Четвърти сезон на „Игри на волята: България“ обещава епични битки на арената и ожесточени двубои на ръба на човешките възможности. Предстоят и много интересни лични драми и конфликти...

„С всяка изминала година ние се изненадваме все повече. Аз лично се впечатлих от хората, които са прекарали толкова много време в усъвършенстване на игрите“, споделя Димо Алексиев.

Четири локации, повече участници и книга са сред изненадите в „Игри на волята: България”

„Участниците идват все по-подготвени. Направо се изумих. Когато обсъждат битките, чуваме какво си говорят. Чували сме как казват: „Правил съм мини-макет на тази игра! Видях всички цветове на кубчетата! Сложих ги, нарисувах ги, въртях всички възможни комбинации. Сигурна съм, че ще случи по този начин. Това, че някакви хора са се готвили с мини-макети на нашите игри у дома, за да бъдат перфектно подготвени на арената“, допълва Ралица Паскалева.

„Тази стратегия до някаква степен помага, но ние, за сметка на това, изненадваме участниците с нови и нови елементи, нови игри и промени. Затова няма как, ако си гледал предишния сезон да си на 100 % сигурен какво ще се случи в следващия“, напомнят водещите.

 

 

Истории от снимачната площадка

„Имаме страшно много истории. По едно време с Ралица се шегувахме, че трябва да започнем да късаме билетчета, защото по някое време хората отстрани се трупат на етажи. Прикриват се на сянка и ни гледат сеира“, разказва Димо Алексиев.

„Имаме огромна хладилна чанта, с която всеки ден слизаме на терен. Имаме и ритуал, в който Димо привиква хората „на кукуруза, на сладолед“ и на други изкушения на плажа. В повечето случаи хората се заблуждават… Опитваме се да ограничим публиката, но повечето хора са толкова добросърдечни, че няма как да ги отпратим.“, шегува се Ралица.

„Още в първите епизоди ще видим много интересни събития. Тази година сред участниците имаме много силни жени. Още с първите си появявания оставят много силна заявка за финалите. Всяка от тях се заявява много добре. Имаме толкова добри спортисти, че ако съберем медалите им накуп, бройката надхвърля 1000. Има много професионални спортисти и олимпийци..“

„Утре, бивши участници през сезоните ще бъдат на Sofia Summer Fest. Там ще има пъзели и всеки, който пожелае, ще може да опита да ги нареди. Аз също ще бъда там и ще ви очаквам с още предизвикателства от игрите“, споделя Димо Алексиев.

Къде ще живеят и оцеляват племената в “Игри на волята: България” сезон 4?

„С Димо всекидневно ставаме свидетели на невиждани обрати. Има игри и препятствия, които на пръв поглед са невъзможни за някого, нещата се случват с кръв и пот и в последния момент случва обрат, само защото човекът не се е отказал. Надскачането на Арената е много заразително и интересно за гледане. Когато силата свършва, започва волята… В крайните моменти участниците сами намират път към волята си и към това да станат по-силни и по-издръжливи. Волята не може да се пречупи, но трябва да си я намерил.“

„Докато тече сезонът и снимките нямаме право да даваме съвети на участниците. Опитваме се да стоим на дистанция. В крайна сметка това е професионализъм и стискаме палци на всички! Който е дръзнал да се запише и да дойде на нашата Арена е достоен за уважение. Но нямаме комуникация с тях извън снимачния процес", категорични са те.

Андрей от „Игри на волята: България“ 3: „Всяка следваща година изпитанията са по-трудни“

През летните месеци край Царево винаги е пълно със запалени фенове на риалитито. Голяма част от тях са почиващи, които изоставят плажа, за да погледат битките. Други съвсем целенасочено наблюдават какво и как се случва. Малкият екран обаче няма как да покаже изтощителната жега и страшния задух по време на снимките. Като запалени почитатели на риалитито Георги и Калина добре осъзнават през какво минават играчите около тях…

„Много е горещо и тук личи как се затормозяват участниците в тази игра. За разлика от другите сезони тук виждаме по-голямо напрежение и нямаме търпение да го видим на екран, защото там е много по-интересно. Това, което ни впечатлява най-много в риалитито е, че кара хората да се срещнат със своите лимити и да ги преодолеят. Реално те показват, че ако много желаеш нещо, то непременно ще го осъществиш“, споделят те.

Следете всичко за „Игри на волята: България“ на Facebook страницата на предаването.