Гледайте шпионския екшън-трилъра „Агент Солт” тази неделя от 22.00 ч. по NOVA

Анджелина Джоли влиза в ролята на суперагент в шпионския трилър „Агент Солт” тази неделя от 22.00 ч. по NOVA. Режисьор на лентата е ветеранът в жанра на екшън-трилърите Филип Нойс, комуто дължим някои от най-добрите ленти за агент Джак Райън като „Патриотични игри” и „Реална опасност”. Първоначално Нойс и продуцентите са обмисляли да поверят главната роля във филма на Том Круз, но шефката на „Сони пикчърс” Ейми Паскал предлага главният герой да бъде жена. Изборът пада върху Анджелина Джоли, след като тя споделя на Ейми Паскал, че иска да изиграе „женския Джеймс Бонд”. Това решение е изстрел в целта, тъй като изпълнението на Джоли е невероятно, а според близки до продукцията източници тя дори изпълнява сама каскадите в лентата.

Анджелина Джоли влиза в ролята на Евелин Солт - агент на ЦРУ, положила клетва за вярност и преданост към родината. Във филма агент Солт трябва да бяга от закона, за да докаже невинността си, след като един дезертьор заявява, че тя е внедрен шпионин, който ще задейства деня Х – в който „спящите” руски шпиони ще се събудят и ще започнат война срещу Щатите. Агентката ще трябва да използва всичките си умения които е натрупала през годините под прикритие, за да изчисти името си и да докаже, че е истински патриот. Солт трябва да избегне собственото си залавяне и да спаси съпруга си или най-влиятелните сили ще заличат всяка следа за нея.

Дали агент Солт ще успее да изчисти своето име и да предотврати заговора срещу страната ѝ? Не пропускайте развръзката в шпионския трилър „Агент Солт” тази неделя от 22.00 ч. по NOVA.