Музикантът отбелязва 40 години на сцена с юбилеен концерт на 13 октомври в зала 1 на НДК

Станислав Сланев-Стенли е музикант, артист и експериментатор, който не се вписва в клишетата. След по-малко от месец му предстои юбилеен концерт в зала 1 на НДК, с който ще отбележи 40 години на сцената.

„Не си слагам рамка и през всички тези години съм правил музика, която усещам. Комерсиалната музика като цел не е била водеща при мен. Излизал съм извън рамки, което е същността ми“, споделя в студиото на „Събуди се“ музикантът.

Артистът е в творчески подем и работи усилено по новия си албум „Електро“. Част от него е последната песен „Любовен експрес“.

„Вчера беше премиерата й. Клипът е дело на Тото Митовски, който е син на големия ми приятел Димитър Митовски. Преди 20 години Димитър направи клипа на „Обсебен“, който се превърна в култов и стана клип на годината. Синът му тръгна по стъпките на баща си и се получи добро видео. Текстът е на моята съпруга Людмила Сланева, а музиката е моя. Аранжиментът го направих с човек, с който работя през последните години Светлин Къслев. Трудно се работи с мен особено с текстовете. Когато направя песен не искам да се променя нищо в нея, нито сричка. Безкомпромисен съм към текстовете. Единственият човек, на който никога не мога да оспоря и дума е приятелят ми Александър Петров. Работим заедно от 40 години и той направи велики текстове за песните на „Тангра“. Сред тях са „Оловният войник“, „Жулиета“, „Бъди какъвто си“. Той е гениален и не виждам какво мога да променя при него“, разказва Стенли.

Стенли: Искам новата ми песен да накара хората да се почувстват свободни

На юбилейния концерт, който ще се състои на 13 октомври, ще присъстват и гост изпълнители, които за момента музикантът запазва в тайна, но изказва благодарности за медийната подкрепа на NOVA телевизия, на Столична община и много други.

„Последните 20 години минаха малко по-бързо, докато предишните двадесет са ми малко размити. Това е периода с група „Тангра“ и той остави сериозен отпечатък върху българската музика. Прекрасно е човек да прави това, което желае най-силно. Минавах през трънлив път, но не се отказах през всичките тези години, особено с музика, която не е комерсиална. Трябва да си боец, а последствията се определят от хората. За сега нещата издържат през годините“, прави своята равносметката артистът.

Повече гледайте във видеото

Не пропускайте юбилейния концерт на Стенли на 13 октомври 2022 г. в зала 1 на НДК, с емблематичните парчета на музиканта от периода с „Тангра“ до ден днешен.