Припомнете си старта на един от най-успешните американски сериали тази вечер от 23.30 ч.

Много напрегнати обрати, политически машинации, разследвания и екшън предстоят в ефира със завладяващия криминален сериал “Специален отряд”. 

Базиран е на едноименния култов сериал от 70те и кино версията му от 2003 година, които са сред любимите заглавия на няколко поколения зрители и почитатели на екшън-трилъра. Поредицата обаче не е обикновен римейк, а напълно нова история, зад създаването на която стоят някои от най-известните имена в криминалния жанр на съвременните телевизия и кино – създателят на смразяващия сериен трилър “Щитът” Шон Райън, продуцентът на полицейската драма “Саутленд” Арън Рахсан Томас и режисьорът на популярната кино поредица “Бързи и яростни” Джъстин Лин.

“Специален отряд”  проследява живота на лейтенанта от специалните части Даниел "Хондо" Харелсън, разкъсван между лоялността си към хората от престъпния квартал, където е отраснал и дълга към колегите си, след като е натоварен със задачата да ръководи висококвалифициран отряд – последната спирка в битката с организираната престъпност и бандите в гетата на Лос Анджелис.

Световноизвестният актьор спечели сърцата на зрителите с изпълнението си в друга култова криминална поредица – “Престъпни намерения”, но в “Специален отряд”  разгръща още повече своя талант и показва непознатото си досега лице. Освен Шемар Мур, за завладяващо реалистичната атмосфера на сериала допринася не само режисурата на Джъстин Лин, но и актьорската игра на Стефани Сигман, позната на зрителите от хитовия сериал за Пабло Ескобар “Наркос” и Кени Джонсън, който е сред звездите в “Щитът”. Между героите на тримата актьори се оформя невероятна плетеница от взривоопасни отношения с неясен край на фона на престъпната действителност и контрасти в Калифорния.

Не пропускайте да се потопите в подземния свят на Лос Анджелис с криминалния сериал “Специален отряд” всеки делничен ден от 23.30 ч. по NOVA.