Проектите на победителите от конкурса на Нова Броудкастинг Груп и Нов български университет ще започнат на 22 и 26 април

Проектите на победителите в конкурса на Нова Броудкастинг Груп и Нов български университет за студентско телевизионно предаване и подкаст ще направят своя дебют в ефира на NOVA NEWS и в платформата NOVA PLAY. „Студентското шоу“ и „ПодКАКст с Ей Бо“ са отличените продукции в поредната съвместна инициатива на водещата медийна и технологична компания, в партньорство с НБУ, за насърчаване на иновативността, креативността и професионалната реализация на младите хора в България.

Тази събота, 22 април, от 22:20 ч. по NOVA NEWS предстои първото издание на „Студентското шоу“. Всяка седмица предаването ще запознава зрителите отблизо с живота на студентите. В студиото ще бъдат обсъждани разнообразни теми, сред които професионалното и личностното развитие, нощният и културният живот, лекциите и пътуванията, както и академичните и професионалните аспекти от студентския живот. Част от гостите на „Студентското шоу“ са певицата Керана, рап изпълнителят Григовор, адвокатът и поет Владо Любенов.

Екипът на предаването е подготвил и развлекателни рубрики – за бюджетно готвене, за преобразяване на студентски общежития, за пътувания с ограничени средства, а в края на всеки епизод с оригинален подход ще бъдат търсени отговори на разнообразни въпроси от неочаквани събеседници.

„Студентското шоу“ се реализира изцяло от 25 възпитаници на Нов български университет, обучаващи се в различни академични направления. Водещи на предаването са Надежда Герова и Илиян Канев. Тя е студентка по „Журналистика“ първа година, а той – студент в четвърти курс, специалност „Актьорско майсторство“ и „Кино и телевизия“. Предаването е режисьорски дебют за Калина Димитрова и Теодор Ралев, които изучават специалността „Анимационно кино“. Калина Димитрова е и изпълнителен продуцент на „Студентското шоу“.

На 26.04 (сряда) в NOVA PLAY своята премиера ще направи и подкастът – „ПодКАКст с Ей Бо“, а в неделя от 22:20 ч. ще може да бъде проследен и в телевизионния ефир на NOVA NEWS. Авторът на подкаста Борислав Вълов, по-известен в социалните мрежи с псевдонима Ей Бо, се заема със задачата да търси отговор на въпроса „Как?“. В пилотния епизод събеседникът му VenZy ще даде ценни съвети как човек да се грижи за музикалната си кариера в България. В седмичните издания на подкаста зрителите ще получат възможността да се срещнат с интересни личности от различни сфери на културния живот, както и с предприемчиви млади хора, решили да стартират свой собствен бизнес.

Гледайте „Студентското шоу“ всяка събота от 22:20 ч. по NOVA NEWS и „ПодКАКст с Ей Бо“ всяка сряда онлайн в NOVA PLAY и в неделя от 22:20 ч. по NOVA NEWS.