Гледайте хитовата криминална поредица тази вечер в 22.30 ч. по NOVA

В предишния четвърти сезон ръководителят на „Специален отряд“ в Лос Анджелис лейтенант Хондо (Шемар Мур) бе силно притеснен от расизма, който наблюдаваше не само по улиците, но и в полицията на греховния град. Морският пехотинец решава да се оттегли в къщата на приятел в тихо градче в Мексико, за да преоцени живота и професионалното си бъдеще, но малко след пристигането си e въвлечен в нова битка за справедливост. Съседите му са притиснати да продадат фермата си на занимаващ се със сенчест бизнес инвеститор от Европа. Въпреки усилията му да не застава под светлината на прожекторите, Хондо е определен за герой от сплашваните редовно местни жители.

Съгласявайки се да помогне на съседското семейство, лейтенантът открива, че някой е замърсил кладенеца във фермата, а голяма часто от селскостопанските работници напускат заради заплахи. Защо е толкова ценна земята в тихото мексиканско градче и какви са резултатите от сондирането, извършено във фермата? Ще успее ли добрият следовател и морски пехотинец с невероятни бойни умения, да разкрие корупцията и да се върне отново на работа?

Междувременно отсъствието му принуждава командир Хикс да се изправи пред тежкото решение какво е бъдещето на екипа му и налага ли се неговото разпускане.

Не пропускайте развръзката на случая в епизода на криминалния - екшън сериал „Специален отряд“ тази вечер от 22.30 ч. по NOVA.