Благотворителното събитие под надслов „Вечерта на най-голямото семейство“ на фондация „За нашите деца“ се проведе за 14-та поредна година

На 16 октомври 2023 г. фондация „За Нашите Деца“ проведе най-голямото си благотворително събитие - Вечер на добродетелите в Sofia Event Center.

За 14-ти път вечерта събра на едно място близо 300 гости от дипломатическите, културни и бизнес среди, както и местната и изпълнителна власт, обединени около общата кауза в подкрепа на ранното детско развитие.

Вечер на добродетелите се проведе под надслов „Вечерта на най-голямото семейство“ и даде възможност на всички гости да се запознаят с четири истории на семейства чрез специално заснето видео, които фондация „За Нашите Деца“ промени с подкрепата на всеки индивидуален и корпоративен дарител.

В програмата по традиция бе включено и участие на български артисти, които застанаха зад каузата на фондацията. Водещи на събитието бяха актрисата Весела Бабинова и актьорът Христо Пъдев, които по специален начин накараха гостите да съпреживеят цялата вечер.

„Семейството е нашият неизчерпаем източник на любов. Хората, които са до теб, дори когато си изправен пред трудности“, каза Весела Бабинова.

„Защото - случва се да си малко разбит...Но последния път, когато проверих, счупените пастели оцветяваха по същия начин както и здравите.“, допълни Христо Пъдев от сцената.

На сцената се качиха младата звезда на българската популярна музика Дара Екимова, Владимир Михайлов, актьор и музикант, Михаела Ненова, цигулар, Борис Христов, финалист в “Гласът на България”, Валерия Стоянова, артист и музикант, Пейо Филипов, Невена Пейкова и Даниела Николова, изпълнители от “Camino” и младите артисти от музикално училище XS Artists. Те отправиха силни послания към публиката чрез творчеството си и чрез думи, изразяващи позицията им, че всички усилия за съхранение на детството си струват.

„Реших да бъда тук тази вечер, защото знам колко е важно да имаш цяло семейство. Когато бях малка с майка ми често гледахме едно анимационно филмче, в което имаше страхотна фраза – „Семейство означава никой никога да не бъде изоставен“. Мисля, че това е смисълът.“, каза Дара Екимова.

Кулминацията на вечерта бе благотворителното наддаване с водещ Игор Марковски, по време на което гостите даряваха за каузата, наддавайки за ценни предмети и преживявания, предоставени от поддръжници на фондацията. Сред тях бяха българската тенис звезда Григор Димитров, Васил Василев-Зуека, Владислав Терзиев, посолствата на Франция, Великобритания, Германия, Мароко и др.

„За мен е изключително удоволствие, че тази необикновена 14-та Вечер на добродетелите съпреживяхме заедно. Наричаме ви част от нашето голямо семейство. А в него хората са наистина специални. Хора, които са неотлъчно до нас. Добродеятели. Чрез които сбъдваме мисията ни да създаваме условия за развитие и щастливо детство.

Добродеятели, чрез които връщаме спокойствието и усмивките на хиляди деца и семейства всяка година.“, каза Мариана Тасева, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“ и допълни:

„През следващата година основната ни цел ще продължи да бъде повече деца в ранна детска възраст да получат силен тласък в развитието си със сигурността на семейството. С Вашата подкрепа ще бъдем до над 3 000 деца и семейства. Ще вдъхнем вяра и увереност, ще осигурим най-добрата терапия и рехабилитация на деца с трудности в развитието. Ще продължим да оказваме най-добрата грижа в нашата Детска къща и в приемните семейства, които подкрепяме. Ще продължим да бъдем опората, от която се нуждае семейство.“

В името на детското щастие по време на Вечер на добродетелите „Вечерта на най-голямото семейство“ бяха събрани над 260 хиляди лева.

100% от всички набрани средства по време на събитието ще бъдат инвестирани в програмите на фондация „За Нашите Деца“

Фондация „За Нашите Деца“ отправя благодарност към творческите добродеятели на събитието Димитър Коцев-Шошо, Иван Ангелов и всички съмишленици, партньори и приятели, без които Вечер на добродетелите нямаше да бъде възможна.

Нова Броудкастинг Груп е медиен партньор на събитието.