Престижният турнир ще се проведе от 4-ти до 11-ти ноември в София и ще бъде излъчен ексклузивно в каналите на Нова Броудкастинг Груп

В българската столица до броени дни пристигнат 15 тенисисти от Топ 50 най-добри в световната ранглиста. Причината е турнирът Sofia Open 2023, който ще се проведе от 4-ти до 11-ти ноември в София.

България стана домакини на престижната надпревара, след като Българската федерация по тенис спечели правото да организира събитието, което трябваше да се състои в Тел Авив, но бе отменено заради военните действия в Израел. Каналите на Нова Броудкастинг Груп, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA ще излъчват ексклузивно турнира. Повече детайли за престижното спортно събитие разказва Орлин Станойчев за „Здравей, България“. Той е първият българин влязъл в Топ 100 на световната ранглиста, а също така и турнирен директор на Sofia Open 2023, едно от най-значимите спортни събития у нас. 

„Турнирът започва в събота на 4 ноември и квалификациите ще се проведат в зала „София“. Очакваме основните двубой да започнат на 7-ми ноември в зала „Арена“. Ще видим събрани в България много добри тенисисти на световно ниво. Тези, които ще участват, ще бъдат представени на жребия, който ще се изтегли в петък в 18.30 ч. За момента са потвърдили, че няма да участват Франсис Тиафо и Бен Шелтън. Ще участват първият победител на Sofia Open Роберто Баутиста Агут, а също така Музети и Алехандро Давидович Фокина, но да не ги изброявам всички. От българските тенисисти ще се радваме на играта на Лазаров и Кузманов, но също така в квалификациите е Янаки Милев“, разказва турнирният директор.

Срещите от основната схема на състезанието ще бъдат излъчени на живо по NOVA SPORT, а също така ще могат да бъдат проследени в спортния канал DIEMA SPORT 3, част от пакета DIEMA XTRA, както и онлайн в стрийминг платформата PLAY DIEMA XTRA. 

„Турнирът ни бе предложен в последния момент, а за надпревара от такъв ранг подготовката започва поне шест месеца по-рано. Заради войната в Израел, турнирът не можеше да се проведе в страната. Предложено ни бе това домакинство, което е голяма чест за нас. Има много страни с големи традиции в областта на тениса, но ни гласуваха доверие и ние се справихме в много кратки срокове."

„Искам да благодаря за подкрепата на Нова Броудкастинг Груп, благодарение на която феновете ще могат да се наслаждават на турнира. Предвидили сме също така и изненада за публиката. Ще организираме конкурс за разкази на фенове от предишните години, които ще бъдат отличени с награда. Сигурен съм, че ще има много интересни разкази, които да ни изненадат и провокират“, допълва Орлин Станойчев.

Не пропускайте Sofia Open 2023 на живо в каналите на Нова Броудкастинг Груп, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.