Следващите две седмици по стените на галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 ще стоят 14 авторски творби, както и лимитирана серия скулптури на твореца

Тази вечер галерията дава възможност на всеки, който желае, да се срещне лично и да поговори с него.

Във вените му тече италианска кръв, но някой би казал, че вместо кръв, тече боя. Защото RAUL е от онези хора, за които изкуството е първо начин на живот, а после работа.

Италианският художник RAUL с изложба „ONIRICO“ във Vivacom Art Hall Oborishte 5

„Рисувах всеки път, когато сънувах. Тези сънища ми показваха символите, които да изобразя. Те са нещо като послание. Сега 14 от неговите сънища са на стените на Vivacom Art Hall Oborishte 5 заедно със скулптори. Изложбата се нарича ONIRICO, което в превод от италиански означава „съновидение“. Тя е вдъхновена от сънищата, които понякога си спомняш, а понякога не съвсем.

„За нас е голяма радост, че именно творец от такъв калибър откриваме през 2024-а година нашият арт календар. Горда съм, че такъв артист иска да изследва българския пазар. Вече се усеща интереса от публиката. Заинтригувани са и тази вечер очакваме колекционери, които да оценят неговите творби“, разказва Деница Гергова, арт директор на Vivacom Art Hall Oborishte 5.

Още с кацането си в България RAUL е запечатал една картина. Споделя, че първото, което му е направило впечатление у нас е планината със заснежените си върхове. Допадат му хората, енергията и настроението, което носят. „Може би следващото ми вдъхновение ще са буквите от българската азбука. Мисля да разгледам и наши вестници. Това ще е нов опит за мен и може да ми донесе ново вдъхновение.

Експозицията може да бъде разгледана до 23 февруари 2024 г. Ексклузивно с вход свободен.